П'ятою моделлю MINI стане електромобіль

Мріям шанувальників MINI не судилося збутися: п'ятою моделлю компанії, сімейство яких в MINI називають не інакше як «Супергерої», стане не яскравий родстер Superleggera, а електромобіль. Про це офіційно заявили представники компанії
Про те, що MINI веде розробки в області екологічно чистих автомобілів було відомо давно, але вперше британці визнали це офіційно і навіть назвали дату прем'єри: кінець 2019 року. При цьому, в MINI хочуть вдіяти не нішевий продукт, а такий, що могла похвалитися попитом.
«Наш електромобіль - це не нішевий продукт, який би просто був пропозицією, але ніхто б його не купував, - заявив глава компанії за міжнародними операціями Себастьян Макензі. - Це буде реальний автомобіль, який люди захочуть купити ».
Електромобіль повинен допомогти компанії MINI з продажами: сьогодні вони падають, особливо помітно це на ринку Північної Америки. В умовах зростаючого інтересу до електромобілів MINI EV зміг би здорово допомогти компанії.
Найімовірніше, виробництво електромобіля буде налагоджено на голландському заводі VDL NedCar. Пов'язано це з Брексітом, виходом Великобританії з Євросоюзу, які роблять виробництво електромобілів в цій країні невигідним через маси імпортованих комплектуючих.

Коментарі

Популярні публікації